URPREMIÄR 3 NOVEMBER 2020

MIN MORFAR PROSTEN

Ett originalverk skapat av potatopotato, teater för ambivalenta

"Nästan allihop blev präster. Alltså farbröder och morbröder, kill-kusiner, morfar förstås, hans far och farfar och hans farmors far, farmorns farfar och morfar och hennes mormors far och farfars morfar, hans mormors morfar och farmors farfars far...

Prosten - min kompis och morfar, blev till en symbol för allt jag försökte ta avstånd från. Och jag svävade ut, långt bort från kyrkan. Av 18 barnbarn valde han sen mig att bära korset på hans begravning? Jag tror inte ens att det var för att jävlas.

Nu är han alltså död. Men i mig ekar hans ord om goda kristna värderingar och teaterns och dansens syndiga frestelser.
Vad skulle hända, om jag tog mig så nära som möjligt istället?"

I PotatoPotatos platsspecifika show återvänder Drag King-artist, skådespelare och DJ Paulina Göth till kyrkan. Med DJ-bänken som altare antar hon sin morfars plats i ett försök till möte.

Min Morfar Prosten är en Dj-ceremoni, ett elektromusikaliskt släktepos, en livemixad syndabekännelse, ett gig, en mässa, en brutal återförening med kyrkan och en undersökning av att möta sitt arv.

Min Morfar Prosten är en del av PotatoPotatos projekt Contemporary Performing Beats som undersöker berättande och gestaltning genom Dj-mixning, i teaterföreställningar och på klubbscenen. Helena Engberg Tunström från DJ-verket Sincerely Solo står för regi och tillsammans presenterar PotatoPotatos Drag’n DJ- duo ett nytt verk i vilket de fortsätter utmana form, estetik och genre.

AKTUELL FÖR TURNÉ OCH BOKNINGSBAR
VÅR & HÖST 2021. Kontakta oss för mer info!

Föreställningen har premiär
3:e november 2020
S:t Johannes Kyrka i Malmö och spelas sedan i Stockholm under våren 2021.

Föreställningar:
3, 4 och 5 november kl 19:00

BILJETTER SLÄPPS PÅ KULTURCENTRALEN  ONSDAGEN DEN
30 SEPTEMBER!MEDVERKANDE
Idé & Koncept: Paulina Göth och Helena Engberg Tunström
Medverkande: Paulina Göth
Regi: Helena Engberg Tunström
Ljud: Niklas Karlsson
Ljus: Daniel Wennergren
Konstnärlig ledning: Jenny Möller Jensen, Freja Hallberg, Linda Forsell, Helena Engberg Tunström, Paulina Göth
Produktion: PotatoPotato Scenkonst
I samarbete med: S:t Johannes KyrkaMed stöd av: Region Skåne, Malmö Kulturstöd, Statens Kulturråd, Helge Ax:son Johnsons Stiftelse och Folkuniversitetet