GÄSTSPEL & RESIDENS

PotatoPotato är i första hand en producerande och turnérande teater som inte arrangerar gästspel. Däremot letar vi efter långsiktiga samarbetspartners och ibland presenterar vi gästspel för vår publik som vi finner särskilt intressanta. 

2022

TIDIGARE GÄSTSPEL OCH RESIDENS

2020:

FOF -

FÖRESTÄLLNINGEN OM FITTAN SNIPPAN

GÄSTSPEL AV KROPPSKLUBBEN SEPTEMBER 2020

KROPPSKLUBBEN hyllar kroppen! 

KROPPSKLUBBEN utforskar kroppen och skapar föreställningar om olika kroppsdelar för barn och unga. Efter debuten med föreställningen LÅR som sedan premiären 2017 spelat drygt 100 föreställningar för skolungdomar runt om i Sverige riktas nu fokus till en av våra mest laddade kroppsdelar och ord: fittan, även känd som snippan. 

FOF - föreställningen om fittan/snippan, är en lekfull och undersökande föreställning för mellanstadiet och deras vuxna. Dansarna introducerar sin publik till en värld där vi tillsammans utforskar och ställer oss frågor kring en av våra mest laddade kroppsdelar och ord: 
Varför är just denna kroppsdel så laddad? Varför är ett ord om kroppsdelen okej och ett annat inte?

Dansarna vecklas ut som en stor blomma, omskapas likt ett kalejdoskop och plockar bokstavligen ner kroppsdelen från dess piedestal. De leker sig fram till kunskap om kroppsdelens anatomi och tillsammans närmar vi oss ordet fitta och avdramatiserar dess laddning när vi blir fitta med ”Fittis och Svettis” och slår oss ner på fittkuddarna i vår egen hallongrotta.

I FOF undersöker vi hur fittan kan vara en kroppsdel och ett ord precis som alla andra och hur vi tillsammans genom rörelse, ordlek och kärlek kan göra ett skällsord till ett positivt laddat manifest. Med finkänslig ton, lekfullhet, kroppsglädje och en stor portion humor bjuder KROPPSKLUBBEN in till FOF - föreställningen om fittan/snippan. 

FOF - föreställningen om fittan snippan
spelas 9 och 10 september
på PotatoPotato

BILJETTER HÄR

Medverkande:
Konstnärlig ledning - Jilda Hallin och Lisa Nilsson 
Dans och koreografi - Jilda Hallin, Lisa Nilsson och Elise Brewer 
Dramaturgi och text - Sara Ribbenstedt
Producent - Hanna Falk 
Ljusdesign - Uli Ruchlinski 
Scenografi - Annika Carlsson
Kostym - Klara Helin
Musik - Signalverket
Foto - Graham Adey 
Grafisk design - Julia Westerberg 
Målgrupp: 9-12 år och deras vuxna 
 

Föreställningen skapas i residens hos Dans i Blekinge, DansPlatsSkog och Danscentrum Syd, i samarbete med RFSU Malmö och med stöd av Kulturrådet, Konstnärsnämnden, Region Skåne och Malmö stad.

FÅR JAG SE PÅ DINA TROSOR?
GÄSTSPEL FRÅN KVALITETSTEATERN MARS 2019

Får jag se på dina trosor? är ett tjuvkik i barndomens dagböcker, ett öra mot dörren till våra låsta queer-barnrum. Det handlar om sexbomber, ridlektioner och tandborstar. Om att sova över, om en kompis mammas trosor, hur man kan förvandlas av ett par hotpants och vad ett gosedjur kan vara bra för.

Utifrån samtal, dagboksanteckningar, minnen och berättelser från och med folk som är eller någon gång har varit barn, har kvalitetsteatern skapat en föreställning om hemligheter och sexualitet. Här undersöks nyfikenhet, självklarhet, lek, lust, fantasi, drömmar och utforskarglädje, såväl som pinsamheter och tabun.

Efter föreställningen bjuder vi upp den som vill att stanna kvar på vårt MELLANSTADIEDISCO. Det blir dansgolv och tryckare, mörka minuten, ryska posten och snurra flaskan (för den som känner för det). Du kan också hänga i myshörnan och skriva ner dina mest kittlande hemligheter i en dagbok (eller läsa vad någon annan skrivit). Eller sitta i ett hörn och titta på. Vi bjuder på popcorn och bubblig rosa dricka. Det kommer spelas musik och vara lagom halvmörkt.

Föreställningen riktar sig till alla från 10 år och uppåt medan mellanstadiediscot bara är för vuxna.

Ett pirrigt lustspel om barns sexualitet,
för alla från mellanstadiet och uppåt!

 

Får jag se på dina trosor?
spelas på PotatoPotato, Rolfsgatan 5

den 30 mars 19.00
och
den 31 mars 16.00

 

Föreställningen är 45 min + mellanstadiedisco (för vuxna)

THE DOGGY STYLE PROJECT
GÄSTSPEL OCH RESIDENS AV BRAVO TOGA  2018


Sommaren 2018 har BRAVO TOGA residens hos PotatoPotato för att skapa föreställningen The Doggy Style Project.

Regi, koncept, idé, medverkande: BRAVO TOGA (Lena Bondeson, Anna Kuusamo och Sara Ribbenstedt)
Ljuddesign, medverkande: Bernt Karsten Sannerud
Kostym & scenografi: Linn Henriksson Strååt
Maskdesign: Moa Hedberg
Ljusdesign: Heiða Kristín Ragnarsdóttir
Text: Olivia Schrøder
Körteknik: Amanda Lebert
Producent: Alexandra Olsson
Producentstöd: Sara Bergsmark
Konstnärlig konsult / bollplank: Linda Forsell

Med stöd av:
Kulturrådet, Konstnärsnämnden, Stockholm Stad, Nordisk kulturkontakt,
Kone Stiftelse

The Doggy Style Project spelades den
21, 22 och 23 augusti 2018
på PotatoPotato


 

The Doggy Style Project är det sista kapitlet i BRAVO TOGAs ”Slut-shaming triologi”.

Föreställningen dissekerar och hyllar bilder av slampan och genom en koreografisk och dramatisk förflyttning mellan sexuellt objekt, subjekt och kanske något tredje. Med föreställningen önskar BRAVO TOGA att omfamna ”hundstilens” tvetydiga symbolik mellan erotisk laddning och praktisk undersökning.

Unna dig själv denna utlösning av medeltida empowerment i osexig stämning blandat med en nypa självreflektion. Följ med i föreställningen som gräver djupt ner i landskap av food-crushing, doggy-styling som omvänd cat-calling, subjektiva och objektiva blickar och den blodtäckta historien om sexuella syndabockar.

Voff

Du vet vem jag är. Jag är Hon. Jag är ett blåställ, en prickig scarf. Jag är en flexad bicep. Jag var unik. Jag var pionjär. Jag förändrade framtiden.
 

Text och idé: Lovisa Perman
Med: Lovisa Perman och Annelie Horáková Eriksson
Producent: Katinka Richter

BILJETTER
 

WE CAN DO IT!  
gästspelar på PotatoPotato den
24 november 2018
kl 19.00,
samt 25 november 2018
kl 17.00

1942 knäpps ett foto en ung kvinna, Naomi Parker, på en flygbas i Kalifornien. En kvinna klädd i blå overall och prickig scarf.
40 år senare får Naomi syn på fotot som utan hennes vetskap kommit att bli en av världens mest ikoniska posters, ”We Can Do It!”-postern.
Men det är inte Naomis namn i bildtexten, det är någon annans, Geraldine Hoff Doyle.
Naomi vill inte ha ära och berömmelse men hon vill ha sin identitet.
Geraldine å sin sida kommer inte ge upp titeln utan kamp.

Genom en poetiskt flödande och aggressiv text och en konstant ljudmatta av techno, Britney och fabriksljud vrider och vänder föreställningen på begreppet Vit Feminism™, något konstnärerna själva är en del av.

LÅR 

En lekfull show där låren hyllas, glittrar, fnittrar, känns igen, ifrågasätter och är självklara!

LÅR produceras av wecollective med stöd av Kultur i Skåne och Malmö stad. LÅR har arbetats fram i samarbete med Rum för Dans, Dunkers Kulturhus, Danscentrum Norr och Danscentrum Syd. wecollective består av Jilda Hallin och Lisa Nilsson, frilansande dansare baserade i Malmö som båda är en del av Nya Rörelsen – Koreografer i Skåne.

BILJETTER

MER OM WECOLLECTIVE

LÅR gästspelar på PotatoPotato
den 12 & 13 Oktober 2018
kl 19.00


Låren är trötta på att hamna i skymundan, trötta på känslan av att vara pinsamma och jobbiga. Låren kan ändra form och storlek på ett sätt som ingen annan kroppsdel kan. Låren kan hoppa, dallra, byta riktning, vridas, skavas, skakas, kramas och brottas. Nu är det lårens tur, lårens första dag, deras tid att slå sig fria, komma fram, visa sin potential till rörelse och utseende. Äntligen får de spela huvudroll!

LÅR kan vara början på något, en tanke som väcks, en känsla som känns igen, celluliter och skakningar som är och bejakas. LÅR dansas av två dansare, fyra lår, i takt till populärmusik.Föreställningen är från 12 år.

TRANSAKTION

Transaktion Mattias Brunn Folkteatern Gävleborg sex killar quere


”Ögonöppnande, intim och rolig på samma gång” / DN 

”Ensemblen växlar snyggt mellan olika stämningslägen och övergångarna mellan det sköra och det skämtsamma blir inte så skarpa som de hade kunnat vara med sämre skådespelare … Mattias Brunn tillför onekligen en ny färg till Folkteaterns palett” / Gefle Dagblad

Transaktion spelar på PotatoPotato den 23 Augusti 2018 kl 19.00 

Transaktion är en föreställning om den stora men ofta förbisedda och osynliggjorda gruppen unga killar som har sex mot ersättning och den har fått ett otroligt fint mottagande från både publik och press.

Föreställningen hade urpremiär i januari 2017 på Folkteatern Gävleborg och har sen dess spelats på turné i Gävleborg och runt om i landet.

Av: Samuel Astor, Mattias Brunn, Björn Elgerd
Medverkande: Samuel Astor, Björn Elgerd, Sanna Adibzadeh
Musik: Tami T
Tekniker: Sanna Adibzadeh

DONNA DONNA

SPELAS 4-5 maj
PLATS: POTATOPOTATO
SCEN: BÄCKEN


Längd: ca 60 minuter

DONNA DONNA
Manus och Regi: Felicia Ohly
Skådespelare: Linn Mildehav & Paula Sundberg
Producent: Maja Alasalmi
Scenografi och kostym: Emilia Bongilaj
Ljus: Amanda Lebert Efvelin

URPREMIÄR:
DOM SKA HITTA OSS TILLSAMMANS

   
”Dom ska hitta oss tillsammans. Ja jävlar jävlar jävlar vad dom ska hitta oss tillsammans. När de öppnar dörren ska passionen slå dom i ansiktet med lukten av förruttnelse. Vi kommer ligga i en kärleksomfamning, nära nära, hopkrupna i varandras armar, stela som två förtorkade fjärilslarver, nära som två tvillingfoster som dött i mammas mage. Här ligger inga väninnor, inga förtroliga kvinnor som älskar att tjittjatta om sina män. Överhuvudtaget inga män. Bara hon och jag.”

Lördagen den 6 juli 1946 tog Ulla Billquist livet av sig. Hon var då Sveriges största sångerska, men trots det fick hennes självmord nästan ingen uppmärksamhet alls. När Ulla återfanns död på köksgolvet i sin lägenhet fanns också en kudde intill hennes kropp. Dom ska hitta oss tillsammans är berättelsen om kvinnan som gick därifrån. En kärlekshistoria om självmord, tvivel och rätten att få finnas till.


Fritt efter intervjumaterial med Ulla Billquists anhöriga samt uppgifter ur dokumentärfilmen ”När molnen skingras” (Lasse Zackrisson, 2016).

WHICH WITCH IS WHICH

Which witch is which
Which witch is which består av Elinor Forsheden Sidoli och hennes loopmaskin. Första versionen av Which witch is which har spelats under hösten 2016 på Sagateatern i Linköping i samarbete med Donya Scenkonst.

Detta är första gången Which witch is which: Walpurgisnacht spelas.

Elinor Forsheden Sidoli har tidigare setts på PotatoPotato i Danskjävlar, Historia A och XOXY. 

SPELAS 4-5 MAJ
PLATS: POTATOPOTATO
SCEN: BÄCKEN


Längd: ca 30 minuter

Which witch is which : Walpurgisnacht

I can’t control my witches, but my witches they can control me

Under Valborg, eller Walpurgisnacht, flyger alla häxor till berget Blocksberg i Tyskland för att hänga med varandra och bara ha det fett. Men när valborgseldarna brunnit ut kanske de kan resa tillbaka till Malmö och vara med oss? Om jag gör en rit. Vi kan ju alltid hoppas att de kommer i alla fall.


Which witch is which: Walpurgis Nacht är en fysisk föreställning på temat häxor. Genom rörelse och loopad sång fantiserar Elinor Forsheden Sidoli om trollpackor, onda féer, satkonor, maror, kloka gummor, sierskor, spådamer, gorgoner, magiska kärringar och alla andra häxor.

Vill du gästspela på PotatoPotato?

Några gånger per år bjuder vi in en eller ett par grupper/föreställningar som vi presenterar som en del av vårt program.

Om du är intresserad av att visa ditt verk hos oss kan du skicka ett mail till oss i formuläret med utförlig information om föreställningen, teknisk raider och andra praktiska behov samt önskemål om när du/ni vill spela. De vi inte har möjlighet att inhysa försöker vi hänvisa till de scener i Malmö som har i uppdrag att husera gästspel. 

Vi tar även emot residens som under en längre period arbetar med sina scenkonstnärliga verk hos oss på teatern.

Välkommen med ditt mail!

Formulär