SQUEER

Upplev Squeer! Squeer är ett oemotstådligt PotatoPotatoprojekt som med humor och drag utforskar och utmanar olika normer och kategorisering som kön och klass.

WORKSHOP ELLER SHOW?
Squeer funkar lika bra i workshop som i showsammanhang men det är förstås lite olika saker. Läs mer om våra workshops nedan och botanisera bland våra videos längre ner för att få ett hum om hur våra genderbendershower kan ta sig uttryck.

Vi har tidigare hållit workshops för bland annat: Pedagogisk Inspiration Malmö, Teaterhögskolan Malmö, Elever i årskurs 8 och 9, Regionteatern Blekinge-Kronoberg, Forum för Levande Historia, Linköping Universitet, Lunds Universitet, Settings och Teater Eksem.

SQUEER SHOW
Vill du ha en skräddarsydd genderbendershow på valfritt tema till ett event? Längre ner finner du Squeers tidigare framföranden i kronologisk ordning!

Våra Squeerkaraktärer har utmanat publiken som säg-hej-konsulter, sexualundervisare, trollerikonstnärer, vaktmästare, språkforskare och bloggare i snart 40 olika shower. Inom projektet håller vi också workshops i genusgestaltning för alla åldrar.

SQUEER WORKSHOP
Get Squeered! -En workshop i genusgestaltning
Vår workshop i genusgestaltning finns i flera olika versioner och kan anpassas efter din grupp/organisation och just era utmaningar.

Gemensamt för de olika workshopversionerna är att vi på ett lekfullt sätt utforskar normer och hur vi och samhället tillskriver och skapar genus. Som deltagare i workshopen får du arbeta i grupp och individuellt med kroppsspråk, attribut och rollspel. Vi varvar praktiska övningar med reflektion och diskussion. Det krävs ingen teatervana för att delta i workshopen, den passar såväl skolklasser och lärarlag som teatergrupper och skådespelarensembler.

SQUEERS TIDIGARE SHOWER

#1 Din mamma jobbar inte här
#2 Winwin Total arbetsförmedling
#3 Einar Hansen Gymnasiets vårfest
#4 Carl Adolf Agardh Gymnasiets vårfest
#5 W.I.S.P
#6 Squeer feat. Jennifer Lacey
#7 Med vänlig hälsning Sara Granér Releasefest
#8 Work the Stage
#9 Mange Carlsson konsert
#10 Malmö Queer Art &Film Festival
#11 Normaldagen
#12 Date+ubåt
#13 Squeer#13
#14 Gentrifiering
#15 Genusmedvetet Julbord
#16 Invigning av Claesgatan
#17 Dragshowgalan
#18 Regnbågsfestivalen Lesbisk
#19 PotatoPotato tack(l)ar ångest
#19.5 Calle & Leffe impro @Uffes källare
#20 Sug F*, Slicka K**
#21 Tjejmässan Landskrona
#22 Vårfårfiolsgasque
#23 Landskrona Pride HOMO
#24 ETC(ESC) insamling
#25 Regnbågsfestivalen Bi
#26 Feministisk Scenkonstsamling
#27 XOXY
#28 Sthlm Pride
#29 PotatoPotato Kvoteras In
#30 Det Visar Sig
#31 Sex Nowadays
#32 Nycirkusfestival
#33 Säg Hej
#34 Tjejmässan Malmö
#35 SQUEER Karaoke Sing-along

SQUEER ON TAPE: