Det rebelliska, stridslystna scenkollektivet PotatoPotatos främsta kvalitet så här långt är förmågan att föra in ungdom och udd i Malmös teaterliv. Det finns just nu få teatergrupper som bättre förstår hur man alstrar kreativitet ur friktion, och hur man skapar friktion om den inte verkar finnas.

DN

ARKIV: teater och scenkonst

Välkommen till arkivet! Här hittar du ett urval av våra tidigare produktioner. Vill du veta hur pressen reagerade? Kolla in pressklipp!

FLOCK 
Urpremiär september 2016


Elefanter lever i stora kollektiv. Tänk om vi skulle leva som dom? I PotatoPotatos föreställning FLOCK, får den unga publiken kliva rakt in i en grönskande fantasivärld, och bli en del av flocken. Genom lek, akrobatik, musik och interaktivt drama, ställs frågor om den samtida människans behov av närhet till varandra, kollektiv organisering, familjeliv och vänskaper.


Läs om FLOCK

DEAR STAGE
Vinnare av Årets Magi på Scenkonstgalan
Urpremiär ma
j 2016

Det här är inte viktigt. Det är inte nyttigt. Du behöver inte komma. Det kommer inte vara bra för din hälsa. Du kommer inte att lära dig något. Välkommen på en föreställning i PotatoPotatos inre drömmar.

Läs mer om DEAR STAGE

BRON
(asså inte teveserien)
Urpremiär mars 2016


Den 4 januari hittas öresundsbron mördad. Poliserna Sagan och Martina misstänker ett politiskt motiv bakom mordet och fallet visar sig vara mer komplicerat än de någonsin kunnat ana.


Läs om BRON

SEDLAR
(eller priset på allt men inget av värde)
Urpremiär april 2015


Astrid, Greta, Birgit, Evert, Dag och Ingmar har just fått reda på att de ska pryda Sveriges nya sedlar. De ska själva besluta vem som ska stå på vilken valör. Vem som är värd mest. Vem som är värd minst. Men är det någon som egentligen bryr sig?

Läs om SEDLAR

HISTORIA A och HISTORIA 1B
Urpremiär oktober 2014


Den andra versionen av succéföreställningen HISTORIA A hade premiär i Malmö den 26 november och i Lund den 4 december. Urpremiär i oktober 2014.

Historia 1b är en show inspirerad av rapporten "Kvinnor, män och jämställdhet i läromedel i historia" som publicerades den 20 februari 2010 av DEJA, delegationen för jämställdhet i skolan.

Läs om HISTORIA A

RADIKAL VÄNSKAP
En del av triologin I DEN BÄSTA AV TJEJVÄRLDAR
Premiär 19 mars


I RADIKAL VÄNSKAP har en flickstorm dragit in över miljonstaden och ingenting är sig likt. Allt du trodde på har förändrats. Vi befinner oss i ett no mans land. Himlen har spruckit upp och ljuset skiner på flickorna. Allt är här och nu och samtidigt bortom. På en strand leker tre aktörer med sitt aktörskap i världen.