GÄSTSPEL 

the doggy style project


Sommaren 2018 har BRAVO TOGA residens hos PotatoPotato för att skapa föreställningen The Doggy Style Project.

Regi, koncept, idé, medverkande: BRAVO TOGA (Lena Bondeson, Anna Kuusamo och Sara Ribbenstedt)
Ljuddesign, medverkande: Bernt Karsten Sannerud
Kostym & scenografi: Linn Henriksson Strååt
Maskdesign: Moa Hedberg
Ljusdesign: Heiða Kristín Ragnarsdóttir
Text: Olivia Schrøder
Körteknik: Amanda Lebert
Producent: Alexandra Olsson
Producentstöd: Sara Bergsmark
Konstnärlig konsult / bollplank: Linda Forsell

Med stöd av:
Kulturrådet, Konstnärsnämnden, Stockholm Stad, Nordisk kulturkontakt,
Kone Stiftelse

The Doggy Style Project spelas den
21, 22 och 23 augusti
på PotatoPotato

BOKA BILJETT HÄR!


 

OBS! FÖRESTÄLLNINGEN 22/8 ÄR INSTÄLLD PGA PLÖTSLIG SJUKDOM.
23/8 spelas enligt spelplanen kl. 19!  

Förköpta biljetter kan ombokas alternativt återköpas hos Kulturcentralen 040-10 30 20. 
 

The Doggy Style Project är det sista kapitlet i BRAVO TOGAs ”Slut-shaming triologi”.

Föreställningen dissekerar och hyllar bilder av slampan och genom en koreografisk och dramatisk förflyttning mellan sexuellt objekt, subjekt och kanske något tredje. Med föreställningen önskar BRAVO TOGA att omfamna ”hundstilens” tvetydiga symbolik mellan erotisk laddning och praktisk undersökning.

Unna dig själv denna utlösning av medeltida empowerment i osexig stämning blandat med en nypa självreflektion. Följ med i föreställningen som gräver djupt ner i landskap av food-crushing, doggy-styling som omvänd cat-calling, subjektiva och objektiva blickar och den blodtäckta historien om sexuella syndabockar.

Voff

WE CAN DO IT!

Du vet vem jag är. Jag är Hon. Jag är ett blåställ, en prickig scarf. Jag är en flexad bicep. Jag var unik. Jag var pionjär. Jag förändrade framtiden.
 

Text och idé: Lovisa Perman
Med: Lovisa Perman och Annelie Horáková Eriksson
Producent: Katinka Richter

BILJETTER
 

WE CAN DO IT!  
gästspelar på PotatoPotato den
24 november
kl 19.00,
samt 25 november
kl 17.00

1942 knäpps ett foto en ung kvinna, Naomi Parker, på en flygbas i Kalifornien. En kvinna klädd i blå overall och prickig scarf.
40 år senare får Naomi syn på fotot som utan hennes vetskap kommit att bli en av världens mest ikoniska posters, ”We Can Do It!”-postern.
Men det är inte Naomis namn i bildtexten, det är någon annans, Geraldine Hoff Doyle.
Naomi vill inte ha ära och berömmelse men hon vill ha sin identitet.
Geraldine å sin sida kommer inte ge upp titeln utan kamp.

Genom en poetiskt flödande och aggressiv text och en konstant ljudmatta av techno, Britney och fabriksljud vrider och vänder föreställningen på begreppet Vit Feminism™, något konstnärerna själva är en del av.

LÅR 

En lekfull show där låren hyllas, glittrar, fnittrar, känns igen, ifrågasätter och är självklara!

LÅR produceras av wecollective med stöd av Kultur i Skåne och Malmö stad. LÅR har arbetats fram i samarbete med Rum för Dans, Dunkers Kulturhus, Danscentrum Norr och Danscentrum Syd. wecollective består av Jilda Hallin och Lisa Nilsson, frilansande dansare baserade i Malmö som båda är en del av Nya Rörelsen – Koreografer i Skåne.

BILJETTER

MER OM WECOLLECTIVE

LÅR gästspelar på PotatoPotato
den 12 & 13 Oktober
kl 19.00


Låren är trötta på att hamna i skymundan, trötta på känslan av att vara pinsamma och jobbiga. Låren kan ändra form och storlek på ett sätt som ingen annan kroppsdel kan. Låren kan hoppa, dallra, byta riktning, vridas, skavas, skakas, kramas och brottas. Nu är det lårens tur, lårens första dag, deras tid att slå sig fria, komma fram, visa sin potential till rörelse och utseende. Äntligen får de spela huvudroll!

LÅR kan vara början på något, en tanke som väcks, en känsla som känns igen, celluliter och skakningar som är och bejakas. LÅR dansas av två dansare, fyra lår, i takt till populärmusik.Föreställningen är från 12 år.

transaktion

Transaktion Mattias Brunn Folkteatern Gävleborg sex killar quere


”Ögonöppnande, intim och rolig på samma gång” / DN 

”Ensemblen växlar snyggt mellan olika stämningslägen och övergångarna mellan det sköra och det skämtsamma blir inte så skarpa som de hade kunnat vara med sämre skådespelare … Mattias Brunn tillför onekligen en ny färg till Folkteaterns palett” / Gefle Dagblad

Transaktion spelar på PotatoPotato den 23 Augusti kl 19.00

Transaktion är en föreställning om den stora men ofta förbisedda och osynliggjorda gruppen unga killar som har sex mot ersättning och den har fått ett otroligt fint mottagande från både publik och press.

Föreställningen hade urpremiär i januari 2017 på Folkteatern Gävleborg och har sen dess spelats på turné i Gävleborg och runt om i landet.

Av: Samuel Astor, Mattias Brunn, Björn Elgerd
Medverkande: Samuel Astor, Björn Elgerd, Sanna Adibzadeh
Musik: Tami T
Tekniker: Sanna Adibzadeh

DONNA DONNA

SPELAS 4-5 maj
PLATS: POTATOPOTATO
SCEN: BÄCKEN


Längd: ca 60 minuter

DONNA DONNA
Manus och Regi: Felicia Ohly
Skådespelare: Linn Mildehav & Paula Sundberg
Producent: Maja Alasalmi
Scenografi och kostym: Emilia Bongilaj
Ljus: Amanda Lebert Efvelin

URPREMIÄR:
DOM SKA HITTA OSS TILLSAMMANS

   
”Dom ska hitta oss tillsammans. Ja jävlar jävlar jävlar vad dom ska hitta oss tillsammans. När de öppnar dörren ska passionen slå dom i ansiktet med lukten av förruttnelse. Vi kommer ligga i en kärleksomfamning, nära nära, hopkrupna i varandras armar, stela som två förtorkade fjärilslarver, nära som två tvillingfoster som dött i mammas mage. Här ligger inga väninnor, inga förtroliga kvinnor som älskar att tjittjatta om sina män. Överhuvudtaget inga män. Bara hon och jag.”

Lördagen den 6 juli 1946 tog Ulla Billquist livet av sig. Hon var då Sveriges största sångerska, men trots det fick hennes självmord nästan ingen uppmärksamhet alls. När Ulla återfanns död på köksgolvet i sin lägenhet fanns också en kudde intill hennes kropp. Dom ska hitta oss tillsammans är berättelsen om kvinnan som gick därifrån. En kärlekshistoria om självmord, tvivel och rätten att få finnas till.


Fritt efter intervjumaterial med Ulla Billquists anhöriga samt uppgifter ur dokumentärfilmen ”När molnen skingras” (Lasse Zackrisson, 2016).

GÄSTSPEL: WHICH WITCH IS WHICH

Which witch is which
Which witch is which består av Elinor Forsheden Sidoli och hennes loopmaskin. Första versionen av Which witch is which har spelats under hösten 2016 på Sagateatern i Linköping i samarbete med Donya Scenkonst.

Detta är första gången Which witch is which: Walpurgisnacht spelas.

Elinor Forsheden Sidoli har tidigare setts på PotatoPotato i Danskjävlar, Historia A och XOXY. 

SPELAS 4-5 MAJ
PLATS: POTATOPOTATO
SCEN: BÄCKEN


Längd: ca 30 minuter

Which witch is which : Walpurgisnacht

I can’t control my witches, but my witches they can control me

Under Valborg, eller Walpurgisnacht, flyger alla häxor till berget Blocksberg i Tyskland för att hänga med varandra och bara ha det fett. Men när valborgseldarna brunnit ut kanske de kan resa tillbaka till Malmö och vara med oss? Om jag gör en rit. Vi kan ju alltid hoppas att de kommer i alla fall.


Which witch is which: Walpurgis Nacht är en fysisk föreställning på temat häxor. Genom rörelse och loopad sång fantiserar Elinor Forsheden Sidoli om trollpackor, onda féer, satkonor, maror, kloka gummor, sierskor, spådamer, gorgoner, magiska kärringar och alla andra häxor.

Vill du gästspela på PotatoPotato?

Till skillnad från en del scener i Malmö är PotatoPotato är inte en gästspelsscen och får inte något ekonomiskt stöd för att producera gästspel, men några gånger per år brukar vi ändå bjuda in en eller ett par grupper/föreställningar som vi presenterar som en del av vårt program.

Om du är intresserad av att visa ditt verk hos oss kan du skicka ett mail till oss i formuläret med utförlig information om föreställningen, teknisk raider och andra praktiska behov samt önskemål om när du/ni vill spela. De vi inte har möjlighet att inhysa försöker vi hänvisa till de scener i Malmö som har i uppdrag att husera gästspel. Tidigare års gästspel finner du om du klickar på respektive år i tidslinjen på startsidan.

Välkommen med ditt mail!

Formulär