RADIKAL VÄNSKAP

RADIKAL VÄNSKAP

PotatoPotato Scenkonst: Radikal Vänskap
En del av triologin I DEN BÄSTA AV TJEJVÄRLDAR

Våren 2014 skapar PotatoPotato tre utopiska världar utifrån femininiteters potential. I RADIKAL VÄNSKAP undersöks hur det skulle vara om vi kastat omkull hela vårt samhälles värdesystem. Föreställningarna testar en värld där strävan efter makt, hårdhet, vinst och effektivitet aldrig slagit rot.

Ett paradigmskifte är på gång! Snart jobbar kvinnor heltid i lika stor utsträckning som män och de är på väg upp i företagstopparna. Men än är det inte färdigt! Kvinnor ska äga mer, ha mer makt och mer pengar! Ha! Mer! Makt!

Men tänk om det inte är det bästa sättet att leva? Tänk om det är smartare och mer hållbart att jobba mindre, umgås med vänner, ta hand om barn och värdesätta det ovärderliga i livet? Tänk om de traditionellt kvinnliga handlingarna och strategierna är de lyckligaste för alla? Tänk om "tjej"-värden är de bästa värdena? Tänk om TJEJVÄRLDEN är den bästa av världar?!

I RADIKAL VÄNSKAP har en flickstorm dragit in över miljonstaden
och ingenting är sig likt. Allt du trodde på har förändrats. Vi befinner oss i ett no mans land. Himlen har spruckit upp och ljuset skiner på flickorna. Allt är här och nu och samtidigt bortom. På en strand leker tre aktörer med sitt aktörskap i världen.

Går det att lita på intuition och visdom utanför den egna personligheten? Hur känns det när allt inte är upp till en själv och tanterna sjunger alla sanningar? Genom dans, färganalys, drömtydning, körsång, ASMR, tårar och basal omvårdnad undersöks en känslomässig logik som är större och viktigare än något annat.

När Radikal vänskap och Drömmen om att vara nära är det väsentliga skapas nya omständigheter. Tillsammans utgår ensemblen ifrån ett helt nytt centrum och gestaltar en omvälvande berättelse om livet. Radikal vänskap är en föreställning som både talar och lyssnar.
Ta en känslomässig risk! Kom och se vilka värden, möten, relationer som skulle kunna vara navet i våra liv!

Med stöd av Malmö Kulturstöd, Kultur Skåne, Kulturrådet och Folkuniversitetet Malmö.

"Alla jag känner- lystring!! Denna föreställning förändrade mig. Se den så snackar vi sen!"

"75 min när tiden inte längre existerade. Ingen föreställning, eller film för den delen, har berört mig så mycket."

"Idag såg jag något av det bästa jag sett. Igenkänningsskrattade/grät i en och en halv timme. Femininiteter ftw! "

"Feministiskt självförsvar för själen skulle man kunna säga."

 

KOMMENTARER FRÅN TWITTER OCH FACEBOOK

Föreställningen är en del av PotatoPotato Scenkonsts riksomfattande projekt I DEN BÄSTA AV TJEJVÄRLDAR i samarbete med ung scen/öst, Middagsbjudningen och Teater Trots.

Av: Linda Forsell (regi/förproduktion), Janna Granström (skådespelare),
Linn Bjørnvik Grøder (skådespelare),
Agnes Hargne Wallander (skådespelare),
Agnes Östergren (scenografi och kostym), Freja Hallberg (förproduktion/teaterchef)Anna Nässlander (ljus & teknisk koordinator), Helena Engberg (producent & marknadsföring),
Evelina Persson (regi- och produktionsassistent),
PotatoPotato Scenkonst crew (idé) och Teater Trots.
Foto: Julia Lindemalm
Produktion: PotatoPotato Scenkonst.
Teater 23, Malmö