"PAUSEN"

En  elektromusikalisk iscensättning
av region skånes indragna bidrag till den fri scenkonsten.


 

Med anledning av att vårens konstnärliga arbetstid gick åt till att organisera ett upprop för att berättiga den fria scenkonstens existens, blir temat på vår show just det samma. Se det som ett pepptalk till oss utarmade scenkonstnärer, och en sneak-peak in i PotatoPotatos närmaste framtid.

Inom PotatoPotatos ongoing projekt Contemporary Performing Beats laborerar Helena Engberg Tunström & Paulina Göth vidare med formen “DJ performance” och berättelser för dansgolvet. Här får ni chans att vara med och ta del av kulturpolitiska viljor, en fri tolkning av alla möten och intervjuer som följde på beskedet om indragna sökbara ekonomiska medel. Olika infallsvinklar och perspektiv. Vi nördar ner oss i sånt som ideologi, pengar, handfasta konkreta tips, kollektiv organisering, konstens värde och begreppet frihet. Kom och dansa med oss medan vi utforskar vår nya roll som ekonomiskt hållbara scenkonstnärer!


“PAUSEN” spelades den 23 april kl 19:00 på PotatoPotato Scen, Bokgatan 16.
Arrangemanget var en del av Afternoon Tea Club, en banbrytande kombination av eftermiddagsfika och rave.
Öppet 16 - 20. Inträde: 80kr /60 kr, te och scones ingår.

 

LYSSNA PÅ "PAUSEN" HÄR:

NYHET! BOKA PAUSEN!
 

DJ-performancet passar bra som förakt till kulturpolitiska samtal, paneldebatter och seminarium men funkar även utmärkt som ”pausunderhållning” på möten, personalfester och konferenser. 

PAUSEN är skapad inom projektet Contemporary Performing Beats som utforskar  berättande genom dj-mixning och går att lyssna på nedan.

Föreställningen, som i original är ca 1 timme men går att anpassa till rådande omständigheter, är en fri tolkning av alla möten och intervjuer som i vintras följde det ödesdigra beskedet att Region Skåne satte utvecklingsbidragen på paus. Verket innehåller olika infallsvinklar och perspektiv och har syftet att sätta igång samtal.