RESIDENSPROJEKT

POTATOPOTATO HUSERAR RESIDENS I MALMÖ

PotatoPotato Scenkonst har med stöd av Malmö Stad den stora glädjen att välkomna residens till vår scen i Malmö under hösten 2022. 

Under en månad var ges nya spännande scenkonstgrupper utrymme att fritt experimentera och laborera i våra lokaler. Fokus för residenset är originalverk och utforskande, som resulterar i workshops och öppna processvisningar för Malmös publik. Under residenset får scenkonstnärerna fri tillgång till blackbox, teknik, scenografi samt stöd av tekniker och konstnärlig personal från PotatoPotato. 

Genom att välkomna fria scenkonstnärer på detta sätt, vill PotatoPotato bidra till förnyelse och stärkande av den fria scenkonsten i Skåne och ge Malmös publik möjlighet att möta nya scenkonstnärers arbete. 

Bild: Mermaid&persefone / Alica Tserkovnaja

ReSIDENS SEPTEMBER 2022

Mermaid&persefone (arbetstitel)

Först ut i september är Alica Tserkovnaja och Anna Nygren, som träffades för första gången på ett dramatikerresidens på Inkonst 2020. Mermaid&persefone (arbetstitel) är deras första projekt tillsammans. Under residenset hos oss kommer de att arbeta med "det vackra" och brutala - med inspiration från sagornas och myternas magiska världar.

Om workshopen: 
"Vi tänker att sagor är en väv av kroppar och världar. Det är den magiska delen av verkligheten, det är det mönster vi använder för att greppa grejer. Det är begäret efter något, en kropp, en kärlek, en besatthet, en plats, ett drottningrike. Vi tänker att sagor är flummiga och groteska och grymma och tröstande. Vi vill berätta en saga. Kom ner till jorden, kom ner i underjorden, klättra upp i himlen. Sök dig inåt och utåt."
- Anna & Alica
 

RESIDENS NOVEMBER 2022

Hydro Hug

Koreograf-scenkonstnärerna Sepideh Khodarami och Lauri Lohi kommer till Malmö för att arbeta med sitt verk Hydro Hug. Verket vill kritiskt observera var de transgenerationella gränserna för njutning sträcker sig och löses upp. Vad är tillåtet för bodies of water med eller utan rynkor? Under residenset fortsätter de sin research kring mat, rörelse och clowneri som koreografiska ståndpunkter. Hydro Hug är konstnärernas andra samarbetsprojekt.

RESIdensen möter publiken

13 september 19.00
SAGOWORKSHOP 

26 september 19.00 
PROCESSVISNING 
av Mermaid&persefone
 
Ingång: Bokgatan, 16. 
Evenemangen har f​​​​​ri entré. 

Anmäl dig via:
potatopotatoproduktion@gmail.com
____________________________

November  
Workshop & processvisning. 
Datum kommer. 

Frågor om residenset:
Kontakta 
Thomasine Boris Möller,
potatopotatoproduktion@gmail.com

Residensen genomförs med krisstöd från Malmö Stad.