white on
white off

Våren 2015 följde filmaren Theresa von Hofsten PotatoPotatos arbete vilket resulterade i dokumentärfilmen SVART MASK VIT MASK som visas på K-special den 3 mars 2017.

Filmen handlar om projektet WHITE ON WHITE OFF som vi som arbetade med föreställningen SEDLAR gjorde tillsammans när premiären hade avklarats. WHITE ON WHITE OFF, som pågick i några veckor, var ett försök att praktiskt undersöka representationsdiskussionen. Det vill säga: Vi testade vad som hände med olika berättelser om vi frångick den vita kroppen som automatisk norm. Läs mer...

Vi prövade att arbeta med verklighetstrogna gummimasker (som var specialbeställda från fabriken eftersom det bara fanns vithyade masker till salu hos den svenska återförsäljaren),  vi improviserade och testade, läste SARA AHMED och FRANTZ FANON och antologin RASISMEN I SVERIGE, vi pratade och pratade, vi prövade EN FOLKEFIENDE och PIPPI LÅNGSTRUMP och vi bjöd in grannförskolan för att titta. Vi vände och vred på vad som är struktur och vad som är individ och vilket av det som bör gå först. Vi lyssnade på varandra och blev modigare.

Vi är glada över att vår publik nu får chansen att följa några av de komplicerade diskussioner som alltid ligger bakom en färdig teaterföreställning. 

Se dokumentären på SVT Play!