I'M HER(E)

EN BERÄTTELSE OM DET NYA FLICKRUMMET

Ara har skolkat väldigt länge nu. För hon har fått ett eget rum av Virginia Woolf. En miljard followers på Youtube, Musica.ly och Instagram ser vad hon gör därinne. Hon kan resa varsomhelst i världen men det behöver hon inte. Hon kan säga vad som helst men det gör hon inte. Istället sminkar hon sig och bevisar att hon är bäst i världen på lip-synk. I hennes rum kan hon göra vad som helst, för hennes rum har fler än fyra väggar.

Denna humoristiska och existentiella flickkoreografi med projektioner och videokonst tar publiken med på en resa mellan olika rum. In i Aras eget flickrum, ut i Youtuberummet och in i hennes inre mentala rum. Kanske öppnar hon nya rum i dig.

En miljard följare kan inte ha fel ...


 

Den här kritikerrosade föreställningen spelades våren 2017 på PotatoPotato i Malmö, på Månteatern i Lund, på Teaterföreningen i Umeå och på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.

Vill du att I'm her(e) ska spela hos er hösten 2017?

Du bokar den enklast genom att kontakta oss på info@potatopotato.se
eller genom att kontakta Linda Forsell på tel 070-259 99 61

 


"Maria Grudemo El Hayek rör sig i Aras rum i en ständig kommunikation och kontakt med tingen, med sig själv och med sina följare och gör rakt igenom en stark föreställning. Genom att placera det moderna flickrummet på scen och i ett historisk sammanhang genom kopplingen till Virgina Woolfs klassiker öppnar man upp för en både angelägen och spännande diskussion."
 

BAKGRUND

Flickrummet har historiskt sett varit en plats för flickan att dra sig tillbaka till, för att slippa bli betraktad och bedömd. Idag däremot är flickrummet på Youtube en plats att exponera sig själv och i allra högsta grad bli betraktad. PotatoPotato låter nu Youtube-tjejen bestämma dramaturgi och estetik. För vilken feministisk historieskrivning skapas i vloggarnas Ullared Hauls, smink-tutorials, Musica.ly-klipp och ändlösa vloggdagböcker?

Under de senaste tre åren har PotatoPotato Scenkonst ägnat sig åt att utforska femininiteter som strategi för motstånd inom scenkonst. En central ambition har varit att utmana scenkonstens konventionella dramaturgi och uppvärdera feminint kodade aktiviteter. Det samlande namnet för arbetet är "I den bästa av tjejvärldar".

Läs gärna mer om forskningsprojektet här >


"Ett flickrum som Virginia Woolfs egna rum, som en plats för drömmar, som en spegel mot världen men också som en väldigt ensam plats. Det malmöbaserade, feministiska scenkonstkollektivet PotatoPotatos enpersonsföreställning I'm her(e) innehåller allt det här i en rolig, sorglig och tankeväckande blandning."

SKÅNSKAN