POTATOPOTATOPRODUKTION/RADIODRAMA

Längtar du efter en värld där du inte behöver vässa armbågarna och häva dig över andra för att lyckas? Nu erbjuds en trygg, feminin värld där vi inte behöver förhålla oss till styrka eller framgång. TJEJVÄRLDAR hade urpremiär 1 april 2016 och sänds fram till sommaren 2017 på Sveriges Radio Play.
LÄS MER HÄR ----


 

POTATOPOTATOPRODUKTION

Den 4 januari hittas öresundsbron mördad. Poliserna Sagan och Martina misstänker ett politiskt motiv bakom mordet och fallet visar sig vara mer komplicerat än de någonsin kunnat ana.
LÄS MER HÄR ----

ARRANGEMANG

Vilja Willpower är konfrencier i denna varité av laglös gör-det-själv drag, ytlighetskalas och publikfrieri, Du är antingen publik eller med på scen: uppklädd/nedklädd/oklädd och med så jääääla mycket pepp och lust att lyfta taket med ditt fantastiska nummer, eller med applåder och busvisslingar. Tillsammans skapar vi en total fantasi-eufori kantad med klister, lösnaglar, cowboyhattar och billiga låtsasgrejer. Kom med din längtan och din törst, så ska vi nog se till att du får nåt som faller dig i smaken :)))))
LÄS MER HÄR ----

GÄSTSPEL

Två personer försöker bli personer. Person.
Person betecknar vanligen en individ av arten människa.
Motsatsbegreppet till personer – både fysiska och juridiska – är saker. En personlighetstyp är en bedömning av personlighet i ”mätbara” eller kvalitativa termer och egenskaper.

LÄS MER HÄR ----

GÄSTSPEL

OFF HIGHWAY är vårt försök att färdas längs med den ömma gränsen mellan det som kallas det mänskliga och det omänskliga. Det är vårt försök att fråga: Går det att temporärt ljuda sönder dessa våldsamma linjer? Hur mycket rörelse går det att skapa i ett rum (verkligheten) med hjälp av kroppsliga vibrationer? Kan vi bli tillräckligt öppna och svaga för en sådan dödlig attack på systemet?
LÄS MER HÄR ----

POTATOPOTATOPRODUKTION

Det här är inte viktigt. Det är inte nyttigt. Du behöver inte komma. Det kommer inte vara bra för din hälsa. Du kommer inte att lära dig något. Välkommen på en föreställning i PotatoPotatos inre drömmar.
LÄS MER HÄR ----

POTATOPOTATOPRODUKTION

I PotatoPotatos föreställning FLOCK, får den unga publiken kliva rakt in i en grönskande fantasivärld, och bli en del av flocken. Genom lek, akrobatik, musik och interaktivt drama, ställs frågor om den samtida människans behov av närhet till varandra, kollektiv organisering, familjeliv och vänskaper.
LÄS MER HÄR ----

LITE BILLIGARE LITE SÄMRE FT TTP

Ett scenkonstverk med avstamp i Oscarsgalan och den mätbara framgångens ideal! Ett bombastiskt spektakel som lustfyllt laborerar kring bedömning, belöning och bedrövlig representation. En lekande vårafton där publik och aktörer möts i en värderingslek som suddar ut gränsen mellan konst och den antagna verkligheten.
LÄS MER HÄR ----

GÄSTSPEL

Som en del av PotatoPotatos temavecka: Femininiteter inom scenkonst presenterar vi föreställningen Jag ville vara Britney, Whitney och JLo

This is a story about a girl named Lucky.
Eller en monolog om att längta efter velour.
Eller ett tal om att hata AIK.
Eller en verklighetsflykt. En ockupation. En dröm.
En kärleksförklaring till dom som hjälpte en att leva.
En påklädning. En striptease.
En undanflykt.
En pånyttfödelse.
En entré.


LÄS MER HÄR ----

POTATOPOTATOPRODUKTION

PotatoPotato ligger som bekant alltid steget före. Därför bjuder dom publiken på en sammanfattning av festivalen innan den ens ägt rum. Vad blir årets höjdpunkter? Vem ställer in i sista sekunden? Best of, behind the scenes, guilty pleasures, återblick och spaning i ett!
LÄS MER HÄR ----

"PotatoPotato har i Malmö tidigare gjort sig kända för sina humoristiska tolkningar av kända föreställningar och kulturhändelser. Under rubriken Lite billigare lite sämre har gruppen gått lös på lokalt och multinationellt, vetenskapligt och performativt. Samma goda humör och uppriktighet, klass- och genusmedvetande har man med sig i här. Det är coolt och fotriktigt och lite vingligt och det gör inget för det är så skönt överraskande vad fyra fördomsfria aktörer kan använda en scen till. Nämligen analys och upplysning. 

/Aftonbladet

Pressklipp 2016

Tre vinster for Malmös teaterliv på scenkonstgalan
November 2016, Sydsvenskan

Lek i djungelrum blir rolig teater
September 2016, Skånskan


"PotatoPotato gör ofta saker som inte går att förutspå. De ligger liksom så många steg före och väljer teman och ämnen som jag inte visste att jag ville undersöka mer.”
                                     Scenkonstguiden
 

Flock-feelings
September 2016, Below beneath

Ingen barnlek
September 2016, Sydsvenskan

Parodi på bron där skrattet fastnar i halsen
Mars 2016, Skånskan

I den bästa av tjejvärldar
April 2016, Sveriges Radio

Potatopotato scenkonst på littfest
Februari 2106, Umeå universitet
 

Skarpt hopkok av högt och lågt
3 mars Sydsvenskan

Mordutredning:Öresundsbron
3 mars Scenkonstguiden

Kristisk karnevalshow på Hipp

De sammanfattar årets festival i förväg
Sydsvenskan 12 augusti
 

Flera Malmögrupper kan prisas
26 oktober Sydsvenskan

Tre vinster for Malmös teaterliv på scenkonstgalan
November 2016, Sydsvenskan

Män som hatar rosa velour
Sydsvenskan 17 november