2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021
VÄLJ HÄR OVAN VILKET ÅR DU VILL TITTA NÄRMARE PÅ. 

POTATOPOTATOPRODUKTION

SINCERELY SOLO

PÅ TURNÉ 2017-2018, biljetter HÄR!

Sverige är ledande i världen i antal ensamhushåll. Denna siffra har stigit i och med att kvinnan fått en starkare ställning, egen inkomst och barnomsorg.  

LÄS MER OM SINCERELY SOLO HÄR ---
IN ENGLISH

GÄSTSPEL

LÅR

Spelas på PotatoPotato den 12 och 13 oktober 19.00

Wecollective gästar PotatoPotato med dansföreställningen LÅR - En lekfull show där låren hyllas, glittrar, fnittrar, känns igen, ifrågasätter och är självklara!

En del av Transistorfestivalen


Biljetter här!
LÄS MER OM FÖRESTÄLLNINGEN HÄR ---
LÄS MER OM TRANSISTORFESTIVALEN ---

GÄSTSPEL

Spelas på PotatoPotato den 23 augusti 19.00

Transaktion är en föreställning om den stora men ofta förbisedda och osynliggjorda gruppen unga killar som har sex mot ersättning och den har fått ett otroligt fint mottagande från både publik och press.

”Ögonöppnande, intim och rolig på samma gång” / DN


LÄS MER OM TRANSAKTION---

POTATOPOTATOPRODUKTION

Pågår sommaren 2017 till våren 2018

Contemporary Performing Beats är ett dj-experiment som undersöker rum, ljud och scenkonst genom dj. 
LÄS MER OM
CONTEMPORARY PERFORMING BEATS ---

IN ENGLISH

RESIDENS

Residens sommaren 2017
Går det att agera som ett sexuellt subjektivet utan att samtidigt uppfattas som sexuellt objekt? Är synen på ett “slampigt-beteende” en klassfråga? Med deltagende konstnärer från hela Norden vill Bravo Toga utmana tankesättet & bilden kring femininiteters sexualitet både i det offentliga rummet & på scenen och angripa myten om den frigjorde nordiska kvinnan. “The Slut Project” ska bilda grunden för en färdig föreställning 2018 & förhoppningvis bli början på ett efterlängtat sexuellt paradigmskifte.
LÄS MER OM BRAVO TOGA HÄR ---
LÄS MER OM FEMINITETER ---
GÄSTSPEL
4-5 maj 2017

Lördagen den 6 juli 1946 tog Ulla Billquist livet av sig. Hon var då Sveriges största sångerska, men trots det fick hennes självmord nästan ingen uppmärksamhet alls. 
LÄS MER HÄR ----

GÄSTSPEL
4-5 maj 2017

Under Valborg, eller Walpurgisnacht, flyger alla häxor till berget Blocksberg i Tyskland för att hänga med varandra och bara ha det fett. Men när valborgseldarna brunnit ut kanske de kan resa tillbaka till Malmö och vara med oss? Om jag gör en rit. Vi kan ju alltid hoppas att de kommer i alla fall. LÄS MER HÄR ----

WORKSHOPS

våren och hösten 2017

PotatoPotato Scenkonstkollektiv är övertygade om att det är först när vi fysiskt upplever våra tankeprocesser som vi kan få syn på oss själva, förstå omvärlden och därmed medverka till en förändring av samhället.
LÄS MER HÄR...

GÄSTSPEL

Spelas på PotatoPotato 24 november kl 19.00 och 25 november kl 17.00 

Välkommen till ett rotande i kvinnan bakom feminismens älsklings-postergirl. En scenkonstnärlig resa från Kalifornien till Göteborg via nitgevär, trikåsömnad, skam och skuld.

LÄS MER HÄR...

POTATOPOTATOPRODUKTION

I'M HER(E)

Nypremiär 4-7 oktober 2017, biljetter HÄR!

"Maria Grudemo El Hayek rör sig i Aras rum i en ständig kommunikation och kontakt med tingen, med sig själv och med sina följare och gör rakt igenom en stark föreställning." 
LÄS MER HÄR ----
 

POTATOPOTATOPRODUKTION

Pågår under hela 2017

FLICKFORSKNING OCH SCENKONST I SYMBIOS
PotatoPotato har ägnat de senaste tre åren åt att utforska flickighet och femininiteter som en strategi för motstånd inom scenkonst. En central ambition har varit att utmana scenkonstens konventionella dramaturgi och tilltal. 

LÄS MER HÄR ----

POTATOPOTATOPRODUKTION

29 april 2017

POTATOPOTATOPRODUKTION

SQUEER 

Löpande projekt

Våra drag-karaktärer Calle och Leffe leder er genom denna helkväll med musikaliska godbitar ur det förflutna. Du kan vara med och sjunga dina egna favoriter med backtrack (karaoke) eller luta dig tillbaka och skråla med i Squeers egna versioner av kända hits (singalong). 
LÄS OM SQUEER ---

PANELSAMTAL

PotatoPotato deltar i samtal på Scenkonstbiennalen 2017

Samtalet om scenkonst – för vem och av vem?

Scenkonstbiennalen maj 2017

Kulturredaktioner krymper och det talas om kritikerdöd och en utarmning av det offentliga samtalet. För vems skull finns scenkonstkritiken? Vem är den nya kritikern och hur får vi till ett samtal om scenkonst som tillhör fler än en priviligerad inre krets?
LÄS MER HÄR ---

PANELSAMTAL

29 april 2017

Hur går förändring till? Kom och delta i panelsamtal om genus, jämlikhet och strategier på INTONAL 2017. Samtalet arrangeras av New emergences. På scenen: Julia Eckhardt (Second Sound), Susanne Kirchmayr och Helena Engberg från PotatoPotato.
LÄS MER HÄR ----

DOKUMENTÄRFILM OM POTATOPOTATO

april 2017

Theresa von Hofstens dokumentär om PotatoPotato och projektet White on, White off som undersökte representation på teatern våren 2015. 
LÄS MER HÄR ----

"Det finns just nu få teatergrupper som bättre förstår hur man alstrar kreativitet ur friktion, och hur man skapar friktion om den inte verkar finnas."

DN

ÖVERBLICK VERKSAMHETSÅRET 2017

Verksamhetsåret 2017 är det första året då hela programmet ändrades från den ursprungliga planen. Detta berodde på mindre anslag än vi budgeterat för, privata omständigheter, tjänst- och föräldraledigheter men också ett långsiktigt utvecklingsarbete.  Två långsiktiga utvecklingsprojekt startades i och med bekräftad finansiering: PLAYING TOGETHER - A TRY A LOUGE samt CONTEMPORARY PERFORMING BEATS. Två urpremiärer: I’M HER(E) och SINCERELY SOLO. Vi arrangerade gästspelen  WALPURGISNACHT, DE SKA HITTA OSS TILLSAMMANS, TRANSAKTION, LÅR och WE CAN DO IT. BRAVO TOGA, MONIKA WILDEROTH och WORLD OF SHIT MANIFEST hade residens hos oss. Utöver detta lanserade vi en ny hemsida och grafisk profil inför 10 års jubileet 2018. 

Vi spelade på vår egen scen i Sofielund, på Inkonst i Malmö, på Tribunalen och Stockholms Stadsteater i Stockholm, på Teater Trixter och Folkteatern i Göteborg, Månteatern i Lund, i Umeå och på Malmöfestivalen. Vi hade ett workshopsamarbete med Forum för levande historia och besökte Scenkonstbiennalen i Norrköping. I april visade SVT K-special dokumentärfilmen SVART MASK VIT MASK som följer PotatoPotatos arbete med konstnärlig representation under våren 2015. 

Under året arrangerades totalt 73 arrangemang, varav 46 scenkonstföreställningar med en sammanlagd publik på ca 2 725 besök. 


 

”Med politiskt genomtänkta teman vågar de varva trams med stort allvar och bjuder därmed på stor scenkonst. Intima möten blandas med kollektiva upplevelser. Discokänsla och paraplydrinkar. De bjuder in till ett tillåtande universum, till performance och fest. Optiska förvirringar och en gravid mages sparkar. I nio år har de gjort Malmö till en coolare plats.”

JURYN FÖR SCENKONSTGALAN

PRESSKLIPP 2017:

11 januari
Fria Tidningar
21 februari
Authentique
26 februari
Sydsvenskan
2 mars
Skånska Dagbladet
3 mars
Sydsvenskan