Här nedan ser du aktuella produktioner, gästspel, projekt och annat som potatopotato sysslar med under 2020.

POTATOPOTATOPRODUKTION

URPREMIÄR OKTOBER 2020

Morfar Prosten är en Dj-ceremoni, ett elektromusikaliskt släktepos, en livemixad syndabekännelse, en brutal återförening med kyrkan och ett försök till sammansmältning av mig och min döda morfar. 

GÄSTSPEL / RESIDENS

POTATOPOTATOPRODUKTION

POTATOPOTATOPRODUKTION

Inom sin nyskapande unika scenkonstform Contemporary Performing Beats som utforskar berättande genom DJ-mixning, presenterar PotatoPotato en nutida elektromusikalisk syndabekännelse.

POTATOPOTATOPRODUKTION

INSTÄLLT PGA CORONA.

UTVALD TILL BIBU! NYPREMIÄR MAJ 2020

En overklig lägerplats, en flickhajk och en kollektiv dröm.
PotatoPotato skapar föreställning utifrån den svenska flickscoutrörelsen.

POTATOPOTATOPRODUKTION

FLICKFORSKNING OCH SCENKONST I SYMBIOS
PotatoPotato har ägnat de senaste tre åren åt att utforska flickighet och femininiteter som en strategi för motstånd inom scenkonst. En central ambition har varit att utmana scenkonstens konventionella dramaturgi och tilltal. 

LÄS MER HÄR ----

POTATOPOTATOPRODUKTION

Pågående projekt sedan 2013

Contemporary Performing Beats är ett dj-experiment som undersöker rum, ljud och scenkonst genom dj. 

LÄS MER OM
CONTEMPORARY PERFORMING BEATS ---

IN ENGLISH

POTATOPOTATOPRODUKTION

NYPREMIÄR I SEPTEMBER 2020 PÅ ZITA I STOCKHOLM OCH SPEGELN I MALMÖ

POTATOPOTATOPRODUKTION

POTATOPOTATOPRODUKTION

POTATOPOTATOPRODUKTION

POTATOPOTATOPRODUKTION

Där vetenskapen slutar börjar metafysiken. Där mödravårdscentralen slutar börjar PotatoPotatos nya föreställning.

LÄS MER HÄR...

POTATOPOTATOPRODUKTION

SINCERELY SOLO

BOKNINGSBAR UNDER 2020/21

Sverige är ledande i världen i antal ensamhushåll. Denna siffra har stigit i och med att kvinnan fått en starkare ställning, egen inkomst och barnomsorg.  

LÄS MER OM SINCERELY SOLO HÄR ---
IN ENGLISH

POTATOPOTATOPRODUKTION

SQUEER 

Löpande projekt

I SAMARBETE MED HEART ARCHIVE

INSTÄLLT PGA CORONA.

POTATOPOTATOPRODUKTION

KRYSTWERK

PERFORMANCE BOKNINGSBAR 2020/21

ÖVERBLICK ÖVER 2020

2020 är vårt tolfte verksamhetsår och trots Coronapandemin räknar vi med att genomföra de två urpremiärer vi hade planerat för. Terapisterna, som hade premiär i början av mars, har fått flytta fram större delen av spelperioden till senare i år, medan Min Morfar Prosten fortsatt planeras att presenteras i St Johanneskyrkan senare i höst. Terapisterna är en hybridföreställning som blandar teater och spelfilm och spelas på Biografer i Malmö och Stockholm. Min Morfar Prosten är ett elektromusikaliskt släktepos om kristendom.

Utvecklingsprojektet Förnimmelsen av en Känsla, har pågrund av sin världsturné fått skjutas på framtiden. Under sommaren har också ett flertal projekt under rubriken Contemporary Performing Beats fått ställas in pga pandemin, bla
PAUSEN, King2King och samarbetsprojektet Dog Save Me Dog. Vi är oerhört besvikna över att nypremiären av Riddare av tusen äventyr som blivit juryutvald till BIBU i Helsingborg i maj inte fick möta publik på de slutsålda föreställningarna på Storan på Stadsteatern. Rosemarys Babyshower, som skulle haft nypremiär på Folkteatern i Göteborg, har vi dock lyckats rädda och skjuta fram till december. Under våren har också ett stort antal workshops, föreläsningar, gästspel och gigs ställts in.

Eftersom vår organisation är stabilt uppbyggd med tillsvidareanställningar har vi fått möjlighet att korttidspermittera oss vilket helt och hållet har räddat verksamheten. Hittills är det det enda ekonomiska stöd som kommit oss till gagn, fast vi sökt nio specifika coronastöd. Vi hoppas på att vi kan möta publik igen i höst, och om inte - att korttidspermitteringen kan förlängas. Under de dagar vi fortfarande arbetar (40%) så har vi fokuserat på fortbildning och utveckling. Vi har gått kurser i Qlab, filmredigering och marknadsföring. Freja Hallberg är antagen till två internationella utbildningar, varav den ena fokuserar på ledarskap och den andra på organisatoriska strukturer. De resor som inte kan genomföras har istället omvandlats till onlinekurser.

Vi fortsätter även arbetet med verksamhetsutveckling för våra lokaler i Malmö och har regelbundet under våren haft möten med Karavan och Malmö Dockteater för att, med hjälp av en extern konsult, formulera en visionplan för scenkonstens framtid i Kvarteret Sämjan. I den aktuella detaljplanen som ligger i plankö hos kommunen finns idag ett helt scenkonsthus med två scener och vi fortsätter arbetet med att påverka den kommande utvecklingen så att lokalerna kommer vara möjliga att drivas av oss - konstnärligt, praktiskt och ekonomiskt.

 

"Det finns just nu få teatergrupper som bättre förstår hur man alstrar kreativitet ur friktion 
                                                                            och hur man skapar friktion om den inte verkar finnas."

DN

PRESSKLIPP 2020

12 januari Teatertidningen
PotatoPotato växer

17 januari Dagens ETC
Höjdpunkterna på teaterscenerna i vår

13 februari SvD
Biografen är en perfekt plats för teaterterapi

6 mars 2020 Svenska Dagbladet
Förlösande bekännelser i lekfull bioterapi

24 september Sydsvenskan
I Potato Potatos terapisoffa riktas blicken mot omvärlden.
 

25 september Skånska Dagbladet
Ett gripande terapistiskt formexperiment​​​​​​​